Sloboda prodala defanzivca u inostranstvo

Novi transfer Tuzlaka

Sloboda prodala defanzivca u inostranstvo

A. Čaušević

Nakon Nemanje Tomaševića Sloboda je prodala još jednog defanzivca. 

Tuzlanski klub je danas potvrdio da nakon jedne polusezone na Tušnju Slobodu napušta štoper Adnan Mujkić.

Dvadesetpetogodišnji stoper seli u Litvaniju gdje će nastupati za ekipu FC Vytis Vilnius. Sloboda i litvanski prvoligaš uspješno su dogovorili transfer, a za Mujkića će ovo biti prvo inostrano iskustvo u karijeri.

Mujkić bi krajem ovog mjeseca trebao putovati u Litvaniju:

"Transfer se desio neočekivano, a osjećaji su pomiješani. Drago mi je što idem u nešto novo za mene, dok s druge strane želio sam da pokažem više u svom matičnom klubu. Što se tiče očekivanja, nadam se da ću se brzo uklopiti u novu sredinu i da ćemo probati domognuti se promocije u viši rang", rekao je Mujkić te poručio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Navijačima u Tuzli i našoj zemlji želim brz povratak na stadione, jer prvenstveno se ipak igra zbog njih. Slobodi od srca želim sve najbolje i da što prije osvojimo još bodova kako bismo na miru okončali ovu sezonu. Zahvalio bih se svima u Klubu na sjajnom odnosu i saradnji koju sam imao dok sam bio ovdje."

Za prvi tim Slobode Mujkić je debitovao 2013. godine u pobjedi Slobode nad Troglavom 5:0. Tada je imao 17 godina i pet mjeseci. Nastupao je i za Slogu Simin Han, Orašje i Slaven, a u dresu Crveno – crnih upisao je ukupno 22 nastupa u Premijer ligi i Kupu BiH, te Prvoj ligi FBiH. U jesenjoj polusezoni nastupao je u šest mečeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
E ovi su pravi maheri, kad su Carlosa prodali...
6 0
user1571956549
Glaba ga on u Litvnji.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi