Problemi za Željezničar

Frane Ikić propušta veliki bh. derbi? · Saznajemo

E. Škorić

U ponedjeljak 1. marta na programu je veliki bh. derbi između Željezničara i Sarajeva.

Dvije vodeće ekipe Premijer lige sastat će se na Grbavici, no Plavi su u problemima jer će duel po svim prilikama propustiti Frane Ikić.

Standardni defanzivac Plavih nije suspendovan niti povrijeđen, a razlog što će propustiti derbi je administativne prirode, odnosno zbog papirologije.

Frane Ikić FK Velež Pozicija: DF

Statistika

16 nastupa
16 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Kako neslužbeno saznajemo, Ikić neće biti registrovan za okrašj sa Sarajevom, a onda ostaje da se vidi hoće li Željezničar uspjeti da riješi nastali problem do utakmice 21. kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ikić je u prvom dijelu sezone bio skoro neizostavan u prvih 11 Plavih, a u 16 mečeva dao je jedan pogodak uz dvije asistencije, što i nije loš učinak za jednog stopera.

Sve u svemu, čini se da će Amar Osim biti u pravim problemima pri odabiru početnih 11 za derbi sa komšijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.