Foto: EPA

Mladi Slovenac ne prestaje oduševljavati

Trojka Luke Dončića koja je 'iščupala srce' Boston Celticsima

Od svog dolaska u NBA ligu Luka Dončić ne prestaje oduševljavati košarkašku javnost.

Mladi Slovenac od svoje rookie sezone igra sjajnu košarku koja više priliči nekoj iskusnoj zvijezdi nego 21-godišnjaku.

U svojoj još uvijek mladoj karijeri Luka je zabio mnogo spektakularnih ali i odlučujućih koševa. Takav je noćas zabio Boston Celticsima u sjajnoj utakmici u American Airlines Centru u Dallasu gdje su njegovi Mavericksi slavili sa 110:107. U dramatičnoj završnici Jaylen Brown postigao je na 9 sekundi do kraja koš za 107:107 i sve je mirisalo na produžetke. No Dončić nije mislio tako, uzeo je loptu, preveo u polje napada, iskoristio dobar blok Hardawaya i s nekih 8,5 metara hladno pocijepao mrežicu za pobjedu svog tima i guranje Celticsa u negativan omjer.

Zanimljivo, s istog mjesta Dončić je pogodio za pobjedu i u prošlom doigravanju u petoj utakmici protiv Clippersa kojom su Mavericksi rezultat u seriji smanjii na 3:2, a očigledno da je ova dijagonalna pozicija, lijevo od obruča, ona koja najviše odgovara Slovencu. Pogledajte kako je Luka 'iščupao srce' Celticsima...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.