Loše vijesti

UEFA zbog pandemije otkazala kvalifikacije za juniorsko Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Evropska fudbalska federacije (UEFA) otkazala je kvalifikacije za juniorsko Evropsko prvenstvo čija završnica se trebala odigrati u Rumuniji.

Izvršni komitet UEFA-e zbog pandemije COVID-19 donio je odluku da "stopira" kvalifikacije zbog velikih ograničenja širom Evrope radi kojih bi putovanja timova bilo teško organizovati.

Iz UEFA-e su naveli da su odluku donijeli uz konsultacije sa svojim članicima, tako da i mladi bosanskohercegovački reprezentativci u martu neće igrati mečeve.

Podsjetimo, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacioni turnir je trebala igrati u Republici Irskoj.

Pored domaćina protivnici našim mladim fudbalrima trebali su biti Estonija i Poljska, a turnir se trebao održati od 24. do 30. marta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.