Juniori Bosne i Hercegovine savladali Crnu Goru
Foto: NSBiH

Dva pogotka Ivana Bašića

Juniori Bosne i Hercegovine savladali Crnu Goru

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Podgorici vršnjake iz Crne Gore rezultatom 4:2.

Naš tim već je u 12. minuti došao do prednosti preko Ivana Bašića veznjaka Zrinjskog koji je sjajno pogodio iskosa s oko 20 metara.

U 32. minuti već je 2:0 a rezultat podiže još jedan igrač Plemića Nikša Šilić koji se sjajno našao na petercu poslije kornera. U 41. minuti moglo je biti 3:0 kada je Hamza Gasal iz dobre pozicije šutirao kraj gola. Domaći tim je pred kraj prvog dijela imao dobru šansu iz slobodnog udarca kada je Tadić pogodio prečku. Što nisu napravili krajem prvog poluvremena Crnogorci su uradili početkom drugog. Dejan Perović pogodio je nakon ubačaja sa oko pet metara i vratio Crnogorce u igru.

No već u 51. minuti opet je dva razlike za naš tim i opet je strijelac Ivan Bašić. Amer Cerić je u 80. minuti zaključio priču pogotkom za 4:1, a domaći su uspjeli smanjiti preko Ajdina Jusupovića koji je ubačaj Crnogoraca sa strane nesretno skrenuo u vlastitu mrežu. U prvom meču ovih selekcija Crna Gora je u utorak slavila s 1:0.

Crna Gora-Bosna i Hercegovina 2:4 (0:2)

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Oglasi

Sudija: Manojlo Cekulić (Crna Gora).

Golovi: 0:1 Bašić (12'), 0:2 Šilić (32'), 1:2 Perović (46'), 1:3 Bašić (51'), 1:4 Cerić (80'), 2:4 Jusupović (90'+2, autogol).

Žuti kartoni: Perović (Crna Gora), Beća (BiH).

Crna Gora: Sergej Joksimović, Igor Pajović, Rastko Marsenić, Nikola Vukotić (66. Nemanja Božović), Arnel Kujović, Aldin Drndar (61. Dušan Vuković), Bogdan Obradović (46. Nemanja Popović), Vlado Gajić (46. Aldin Mušović), Ognjen Gašević, Petar Tadić (46. Dejan Perović), Milun Joković (46. Ognjen Kasalica). Selektor: Slobodan Drašković.

Bosna i Hercegovina: Strahinja Manojlović, Patrik Bošnjak (82. Ajdin Jusupović), Omar Beća (62. Dragan Bilbija), Amar Drina, Salih Husić (82. Andrija Janjić), Hamza Gasal (62. Alem Suljić), Faruk Duraković (82. Branko Božić), Adi Alić (62. Amar Cerić), Ivan Bašić (74. Harun Karić), Nikša Šilić (62. Aid Tabaković), Harun H. Beganović (62. Luka Janković). Selektor: Slaven Musa.

Top Komentari

Mowzilla
Afrim
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi