Prvi ispit za Široki Brijeg u drugom dijelu sezone

Karačić: U Doboj Kakanj idemo po bodove

Samir Mlaćo

Široki Brijeg će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod Mladosti Doboj Kakanj u nedjelju.

Širokobriježani su mnogo mijenjali ove zime kada je igrački kadar u pitanju, no veoma su optimistični. Danas su se na press konferenciji medijima obratili trener Toni Karačić i defanzivac Božo Musa.

"Radujem se nastavku prvenstva. Odradili smo kvalitetne pripreme, vidio sam dosta energije i marljivog rada. Imali smo određenih problema s ozljedama. U pitanju su ozljede mehaničke naravi. Ozlijeđeni su Zachara, Maganjić, Oršolić, Raguž i Brekalo i oni neće biti na raspolaganju za nedjeljno gostovanje u Doboj-Kaknju. Unatoč tome, imamo dosta dobar kadar i nestrpljivo čekamo utakmicu", kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i najavio borbu za puni plijen.

"U Doboj-Kakanj idemo po bodove. Zapravo, u svakoj utakmici želimo pobjedu, a posebno proljetni dio otvoriti pobjedom. Idemo utakmicu po utakmicu. I meni će biti izazov proljetni dio sezone. Dosta smo promijenili momčad, imamo mlade igrače, ali u njih polažem veliku nadu", naglasio je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi službeni nastup za seniorsku momčad NK Široki Brijeg u nedjeljnom dvoboju upisat će Božo Musa, dijete kluba i povratnik u svoj matični klub.

"Išao sam okolnim putem, čekao svoju priliku i konačno se vratio u svoj klub. Ipak, svaki igrač ima neki svoj put pa tako i ja. Pun sam motiva, želim dati maksimum za svoj klub, svima pokazati svoju kvalitetu i igrama potvrditi kako nisu pogriješili što su me angažirali", rekao je Musa i dodao je kako je potpuno spreman za nastavak sezone.

"Svi koji me poznaju znaju da sam veliki radnik. U potpunosti živim sportskim načinom života, radim na sebi i živim za utakmice. Imamo dosta mladu i karakternu momčad i to mi se sviđa. Vjerujem u sebe, vjerujem u nas i siguran sam kako ćemo biti pravi", dodao je Musa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.