Građani jure rekord

Manchester City je vezao 20 pobjeda, 24 je svjetski rekord

Edmir Škorić

Manchester City je danas s 2:1 pobijedio West Ham i sada je na 20 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

City je nezaustavljiv posljednjih mjeseci, pa je na 27 utakmica u nizu bez poraza, ali čak 20 pobjeda za redom, pa nije isključeno da City izjednači svjetski rekord ili možda čak postavi novi.

Brazilski klub Coritiba drži taj rekord s 24 uzastopne pobjede ostvarene između 3. februara i 5. maja 2011. godine.

Narednu utakmicu Građani igraju 2. marta protiv Wolvesa, zatim 7. marta protiv Manchester Uniteda, a 10. marta protiv Southamptona. Slijedi gostovanje Fulhamu, pa 16. marta revanš osmine finala Lige prvaka protiv Borussije M'gladbach na Etihadu.

Četiri od narednih pet utakmica igrat će na svom stadionu i eto im prilike da sruše svjetski rekord po broju pobjeda u nizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.