Trener HŠK Zrinjski

Sergej Jakirović: Znam se probuditi i promijeniti dva igrača u timu, želim da su svi spremni

Midhat Šljivak

Zrinjski je u Mostaru pobijedio Krupu sa 1:0.

Sergej Jakirović je tako uspješno počeo drugi dio sezone na klupi Plemića, a nakon utakmice je trener mostarskog tima istakao zadovoljstvo zbog pobjede.

"Kontrolisali smo utakmicu svih 90 minuta, nismo im dopustili nikakvu šansu. Trebalo nam je 15-ak minuta da dobijemo na sigurnosti, da bude brži protok lopte i da se oslobodimo. Vidjelo se da je prva utakmica. Imali smo 10-ak šansi, mogli smo ranije zatvoriti utakmicu, ali smo na kraju ostvarili ono što smo htjeli", rekao je Jakirović i nastavio je:

"Psihološki bitna pobjeda. Neće ići preko noći, igrači trebaju da vjeruju u ovo što radimo i samo treba ovako nastaviti".

Jakirović ističe da želi imati 20 spremnih igrača i da često zna mijenjati.

"Svi su dobro trenirali. Imam slatke brige na pozicijama i teško nas je analizirati. Igračima sam rekao da se znam probuditi i promijeniti dva igrača. Želim da svih 20 igrača budu spremni kao da će igrati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredne sedmice Plemići gostuju na Koševu.

"Derbi je, spremit ćemo se dobro i vidjet ćemo u miru šta ćemo i kako ćemo za tu utakmicu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.