Nakon meča sa Sevillom

Dok jednom ne smrkne drugom ne svane: Pjanić više slavlje neće gledati sa strane?

Admin Čaušević

Miralem Pjanić se u dosadašnjem dijelu sezone nije previše naigrao. Uglavnom šansu dobija s klupe i rijetko je starter. 

Protiv Elchea je zamijenjen na poluvremenu, zatim ga je mučio zglob pa uopšte nije putovao na neugodno gostovanje Sevilli.

Barca je Andaluziji slavila s 0:2, ali ostala je bez važnog igrača u dosadašnjem dijelu sezone jer se povrijedio Pedri.

Pedrijeva povreda znači i otvaranje prostora za Pjanića koji bi ukoliko bude spreman trebao igrati sve mečeve do reprezentativnog okupljanja.

Pedri je povrijedio jedan od mišića lijeve noge i čeka ga minimalno pauza od dvije do tri sedmice pa bi Pjanić trebao uskočiti u prvu postavu, pod uslovom da Ronald Koeman ne smisli nešto novo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, bh. veznjak je još uvijek bez gola i asistencije te će mu veća minutaža odlično doći za samopuzdanje pred start kvalifikacija za SP.

Inače, Barcelona će do okupljanja odigrati pet utakmica, uključujući i revanš susret Lige prvaka protiv PSG-a. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.