Foto - EPA

Odbrana Bayerna mu odmaže

I to je moguće: Manuel Neuer blizu negativnog rekorda u karijeri

Midhat Šljivak

Manuel Neuer je bez ikakve dileme jedan od najboljih golmana svijeta u proteklih 10-ak godina.

Fenomenalni čuvar mreže minhenskog Bayerna često je radio čuda na golu i spašavao je Bavarce, te je napadačima pravi izazov susret sa njim.

Međutim, ove sezone u Bundesligi je Neuer primio više golova nego inače i očito je da Bayern ima dosta problema u defanzivi.

Neuer od dolaska u Bayern 2011. godine iz Schalkea nikada nije primio više od 32 pogotka, a taj broj pogodaka je već izjednačen nakon 23 utakmice ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Izvjesno je tako da će Neuer do kraja sezone oboriti negativni rekord po broju primljenih golova u dresu Bayerna, a možda čak i u karijeri.

Najviše pogodaka Neuer je u karijeri primio u sezoni 2010/2011 u dresu Schalkea kada je prvenstvo završio sa 44 primljena pogotka.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.