Menadžer Cityja

Pep Guardiola iznio svoje mišljenje o tome ko je trenutno najbolji na svijetu

Edmir Škorić

Španski stručnjak i menadžer Manchester Cityja, Pep Guaridola, priznao je da je Bayern najbolja ekipa na svijetu.

"Građani" su u sjajnoj seriji i imaju 20 pobjeda u nizu, pa mnogi dijele mišljenje da su trenutno broj jedan, ali s tim se ne slaže Guardiola, koji smatra da naslov pripada Bayernu iz Münchena, momčadi koja je aktuelni evropski i svjetski prvak.

"Najbolja ekipa u Evropi i na svijetu je Bayern jer su sve osvojili i najbolji su. Liverpool je najbolji u Engleskoj jer je trenutno prvak. U martu niko nije prvak", rekao je Guardiola, dodavši:

"Moramo biti dobri i pokušati osvojiti titulu, ali ne možemo poreći da smo sjajni u nekoliko posljednjiih mjeseci. Kad igramo dobro, lako pobjeđujemo, ali i kada nismo na nivou, kao što je to bilo protiv West Hama, osvajamo bodove i to je važno".

City 21. uzastopnu pobjedu traži sutra protiv Wolverhamptona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.