Trener Sarajeva

Vinko Marinović: Ne komentarišem sporne situacije

Edmir Škorić

Trener Sarajeva Vinko Marinović govorio je na press konferenciji nakon što je njegov tim osvojio vrijedan bod na Grbavici (0:0).

Sarajevo je zadržalo devet bodova prednosti u odnosu na Željezničar, mada trener bordo tima ističe da su oni imali želju da osvoje cijeli plijen.

"Željeli smo osvojiti tri boda, ali Željezničar je malo bolje otvorio utakmicu i osvajao je tzv. druge lopte. U nastavku smo to korigovali i kroz posjed smo željeli krenuti ofanzivnije. Nismo uspjeli postići gol, ali želja nam je bila da dođemo do pobjede. Kada pogledamo šta se dešavalo na terenu, rezultat je realan i čestitam svojim igračima", kazao je Marinović koji je, upitan da prokomentariše poništeni pogodak Željezničara, kazao:

"Sporne situacije, nikad ne komentarišem i teško je vidjeti iz ugla u kojem se nalazim."

Zbog čega je tek u finišu napravio izmjene? Čuvao je bod?

"Imali smo posjed i falio nam je završni pas. Igrači su svježi jer je prvo kolo i bili smo zadovoljni onim što su nogometaši na terenu prikazali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica je bila ispod očekivanja...

"U prvom kolu uvijek je teško doći do kvalitetne igre. Ekipe su tek izašle iz priprema i treba vremena da se sve složi. Da je neko postigao gol, utakmica bi sigurno bila kvalitetnija i to je jedan od razloga slabijeg meča", izjavio je Marinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.