Skromno izdanje sarajevskih rivala: Podjela bodova više znači gostima s Koševa

Mreže mirovale

Skromno izdanje sarajevskih rivala: Podjela bodova više znači gostima s Koševa

E. Škorić, foto: T. Hebib

U ponedjeljak je na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine odigran 142. vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, a duel na Grbavici završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Vodeće Sarajevo gostovalo je na Grbavici i imalo je priliku da zadrži devet bodova prednosti ili čak da pobjedom ode na +12 i na neki način riješi pitanje prvaka. 

Ipak, bordo tim nije pronašao put do mreže Filipa Erića, ali također može biti zadovoljan što je i Adnan Kovačević ostao nesavladan, pa smo na istom odstojanju uoči 21. kola.

Prvo uzbuđenje viđeno je u devetoj minuti. Kosorić je ubacio loptu u gol nakon akcije iz kornera, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji. Stiče se dojam da je Kosorić "ukrao" gol svom timu, jer je lopta nakon udarca Miletića išla prema golu. Kosorić je imao najbolju namjeru, glavom je loptu poslao u mrežu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.

Plavi su imali terensku incijativu na početku meča. U 22. minuti Alispahić je probao udarcem sa 30 metara, ali je bio neprecizan. Sarajevo uzvraća slabim pokušajem Mešanovića u 28. minuti.

Stopostotnu šansu imao je Veselinović u 30. minuti, izašao je sam na Kovačevića nakon gužve, šutirao je, ali je Kovačević sjajno odbranio. Samo minutu kasnije, Štilić je uposlio Boju, koji je loše šutirao iskosa s desne strane.

Oglasi

Do kraja prvog dijela bilježimo i jednu dobru šansu za goste s Koševa. Pejović je uposlio Fanima, no ovaj loše prima loptu, pa Erić istrčava na vrijeme i kupi je.

U nastavku puno bolje izdanje aktuelnog bh. prvaka. U 50. minuti Sušić je prošao po lijevoj strani i ubacio za Velkoskog, ovaj dobro šutira s 15 metara, no Erić je bio sjajan.

Kako se bližio kraj meča, tako je meč bio sve slabiji, pa su nedostajala uzbuđenja i prave šanse, a na kraju je ostalo 0:0, iako je Zec nakon ubačaja Bekrića imao dobru priliku u nadoknadi.

Nakon dugo vremena smo svjedočili slabijem derbiju i bez golova, a stiče se dojam da je danas bilo najvažnije ostati neporažen. Mora se, također, istaknuti i nedostatak publike, što je dodatno pokvarilo pravi doživljaj najveće bh. utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim sada ima 46 bodova, Plavi su na 37, koliko ima i trećeplasirani Široki Brijeg, a po 35 imaju Borac i Zrinjski. Sarajevo se okreće novom derbiju, pošto narednog vikenda na Koševo dolazi Zrinjski, a Željezničar će na teško gostovanje kod Tuzle City.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Umio sam se na poluvremenu da ne zaspem
21 0
Enemy
Najrealniji rezultat ako ćemo gledati realno.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi