Detalj sa utakmice odigrane 8. marta 2020. u kojoj je Velež rezultatom 2:1 savladao Borac

Borac se kući sa tri boda nije vraćao

Sutra derbi u Mostaru: Veležu tradicija ide na ruku

Adnan Beganović

Prvi meč 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će u Mostaru odigrati domaći Velež i Borac iz Banja Luke.

Duel je to starih rivala koji se u ovoj sezoni bore za izlazak na evropsku scenu, pa sutrašnji meč dobija još više na važnosti.

Nisu se Velež i Borac mnogo puta sastajali u Mostaru otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa prostora cijele Bosne i Hercegovine (sezona 2002/2003), a zanimljivo je da Borac nikada kući nije otputovao sa punim plijenom.

Jedanaest utakmica odigrali su Velež i Borac u Mostaru, a Rođeni su slavili osam puta, dok su tri meča završena bez pobjednika.

Prvi put u Premijer ligi Velež i Borac su u Mostaru snage odmjerili 3. novembra 2002. godine i taj meč je završen bez pogodaka, a naredni u Mostaru odigran 25. novembra 2006. bio je i najefikasniji. Rođeni su slavili 4:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjem međusobnom susretu odigranom u Mostaru 8. marta 2020. godine Velež je slavio 2:1. Cvijanović i Fajić su pogađali za Rođene, dok je Zakarić bio strijelac za Borac.

Zanimljivo je i to da Borac u osam od 11 mečeva odigranih u Mostaru nije postizao pogodak, pa s obzirom na tradiciju može se reći da Rođeni u sutrašnji meč ulaze kao favoriti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.