On će postiti iako sezona traje

Jusuf Nurkić objasnio Amerikancima zbog čega muslimani poste mjesec Ramazan

Endin Čaušević

Jusuf Nurkić ne krije da mu je vjera na prvom mjestu u životu i to često ističe u svojim izjavama.

Bh. košarkaš je poznat po tome što na sjajan način promoviše Bosnu i Hercegovinu širom svijeta, ali i islam jer često na Twitteru objašnjava neke stvari iz ove religije.

Tako je sinoć Nurkić jednom od fanova iz SAD-a objašnjavao zbog čega muslimani poste mjesec Ramazan, te je poručio da će on to raditi bez obzira na utakmice koje će igrati s Portlandom.

"Mi muslimani postimo kao čin ibadeta ili obožavanja, to je prilika da se približimo Bogu i na neki način da postanemo suosjećajniji prema onima kojima je to potrebno. Post se također gleda kao način da se naučite strpljenju i prekinete loše navike", poručio je Nurkić.

Mnogi su bili u čudu kada je on otkrio da će postiti mjesec Ramazan bez obzira što će u NBA ligi skoro svaku noć imati utakmicu, ali je dao do znanja mnogima da to nije prvi put da to radi u svom životu i da mu post ne pravi nikakav problem na utakmicama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.