Jasmin Badžak napustio Željezničar

"Odlazim jer kao veliki Željovac ovo ne mogu da prihvatim"

Edmir Škorić

Nakon što je Željezničar još jednom razočarao, pa izgubio s 2:0 od Tuzle City na Tušnju, Jasmin Badžak je odlučio da podnese ostavku.

Sada već bivši potpredsjednik Plavih je to potvrdio i u razgovoru za naš portal.

"Zbog nezalaganja igrača, odnosa i svega, kao veliki Željovac, ne mogu više biti dio ovoga", rekao je Badžak u razgovoru za SportSport.ba, pa još dodao:

"Ne mogu prihvatiti ovo. Igrači nisu radili kako smo se dogovorili. Ovo nije moja vizija. Ne mogu biti dio kluba koji ne želi da osvoji titulu u godini kada slavimo 100. rođendan. Jednostavno ne mogu to podnijeti".

Iako napušta funkciju u klubu, kaže da će biti dio Juga.

"Navijači me podržavaju, pa ću u budućnosti s njima sjediti na tribini i navijati za Željezničar koji mi je u srcu. Nadam se da ćemo dočekati još bolje dane", dodao je Badžak.

Nakon jednog osvojenog boda u dva uvodna kola proljetnog dijela sezone, sve je izvjesnije da Željezničar ostaje bez titule, pošto lider Sarajevo ima devet bodova prednosti i utakmicu manje.

Jučerašnjim porazom u Tuzli nastavljena je vrlo loša serija Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, Plavi su u posljednja četiri meča u Premijer ligi poraženi čak tri puta, a zadnji trijumf su slavili još u 17. kolu i to na gostovanju kod Zrinjkog. Priliku za popravni imat će narednog vikenda kada na Grbavici budu ugostili ekipu Olimpika.

Prije toga u srijedu će ponovo igrati sa ekipom Tuzla City u okviru Kupa Bosne i Hercegovine također na Tušnju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.