Pregled posljednjih pet mečeva

Samo su dva kluba u lošijoj formi od Željezničara

Edmir Škorić

Danas je kompletirano 21. kolo Premijer lige BiH, što znači da nam je preostalo još 12 kola do kraja.

Sarajevo je osvojilo samo bod u proljetnom dijelu sezone i nije na razini iz prvog dijela, ali je, zahvaljujući ranije stečenoj prednosti, i dalje najbliže tituli sa osam bodova više od Širokogi Zrinjskog.

Željezničar je pao na treće mjesto, a već sada je jasno da će borba za Evropu biti žestoka do samog kraja. Plavi imaju 37 bodova, koliko i Velež. Borac ima 35, a Evropi se nada i Tuzla City s 33 boda.

Ako pogledamo posljednje utakmice, u najlošijoj formi je Mladost Doboj Kakanj jer ima četiri uzastopna poraza. Redom su Kakanjci gubili od Zrinjskog, Veleža, Širokog i jučer od Radnika.

Drugi tim s najslabijom formom je Sloboda, koja ima tri uzastopna poraza, odnosno četiri poraza na pet posljednjih utakmica. Jedinu pobjedu ostvarili su u tom periodu protiv Krupe na Tušnju.

Krupa je treća po redu sa najslabijom formom jer je u zadnjih pet utakmica ostvarila jednu pobjedu uz remi i tri poraza. Takav učinak ima i Željezničar, koji je proljeće otvorio remijem na Grbavici protiv Sarajeva, a onda izgubio u Tuzli od Tuzla Cityja s 2:0. Posljednja pobjeda ostvarena je početkom decembra prošle godine protiv Zrinjskog u gostima.

Trenutno u najboljoj formi, ako dakle gledamo posljednjih pet utakmica, su Velež i Široki. Ovi timovi imaju po četiri pobjede i po jedan remi na zadnjih pet duela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City je u nizu od tri pobjede. Uz Zrinjski, tim Husrefa Musemića je jedini koji je na maksimalnom učinku u nastavku sezone.

Trenutna forma ide u prilog nekolicini timova, dok se Željezničar mora što prije trznuti ako planira da igra u Evropi. Ono što je ipak evidentno, Premijer liga je i ove sezone jako zanimljiva i liga je gdje definitivno svako može svakoga da dobije, bez obzira gdje se utakmice igrale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.