Erić se nakon povrede zaputio u Banja Luku, gdje se kod poznatih stručnjaka oporavlja od povrede

Jakovljević i Ćebić poznati i priznati stručnjaci u regiji

Banjalučki doktori vode brigu o golmanu Željezničara

Dino Kurbegović

Golman Željezničara Filip Erić nije bio u kombinaciji za meč prošlog kola protiv Tuzla Citya. Prvi čuvar mreže neće biti u kombinaciji ni za sutrašnji Kup protiv iste ekipe.

Erić se nakon derbija protiv Sarajeva uz saglasnost Željezničara uputio u Banja Luku, gdje se nalazi već šest dana u klinici. Golman ekipe s Grbavice u derbiju je obnovio misićnu povredu (ruptura kvadricepsa), a oporavak nakon ove povrede je otprilike za tri sedmice. Tako će Erić sigurno propustiti još nekoliko utakmica svoje ekipe.

Ipak, golman Željezničara mogao bi i ranije na teren jer o njemu svakodnevno brigu vode dvojica vrhunskih stručnjaka u ortopedskoj sportskog ambulanti u Banja Luci. Riječ je o doktoru Aleksandru Jakovljeviću i fizioterapeutu Siniši Ćebiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovi stručnjaci su postali poznati u regionu, a nema igrača iz Premijer lige koji nije posjetio ovu sportsku ambulantu.

Filip Erić je sigurno važan kotačić u ekipi trenera Amara Osima, tako da se navijači Željezničara nadaju skorom povratku ovog čuvara mreže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.