Samo su dva kluba u lošijoj formi od Željezničara

Pregled posljednjih pet mečeva

Samo su dva kluba u lošijoj formi od Željezničara

E. Škorić

Danas je kompletirano 21. kolo Premijer lige BiH, što znači da nam je preostalo još 12 kola do kraja.

Sarajevo je osvojilo samo bod u proljetnom dijelu sezone i nije na razini iz prvog dijela, ali je, zahvaljujući ranije stečenoj prednosti, i dalje najbliže tituli sa osam bodova više od Širokogi Zrinjskog.

Željezničar je pao na treće mjesto, a već sada je jasno da će borba za Evropu biti žestoka do samog kraja. Plavi imaju 37 bodova, koliko i Velež. Borac ima 35, a Evropi se nada i Tuzla City s 33 boda.

Ako pogledamo posljednje utakmice, u najlošijoj formi je Mladost Doboj Kakanj jer ima četiri uzastopna poraza. Redom su Kakanjci gubili od Zrinjskog, Veleža, Širokog i jučer od Radnika.

Drugi tim s najslabijom formom je Sloboda, koja ima tri uzastopna poraza, odnosno četiri poraza na pet posljednjih utakmica. Jedinu pobjedu ostvarili su u tom periodu protiv Krupe na Tušnju.

Krupa je treća po redu sa najslabijom formom jer je u zadnjih pet utakmica ostvarila jednu pobjedu uz remi i tri poraza. Takav učinak ima i Željezničar, koji je proljeće otvorio remijem na Grbavici protiv Sarajeva, a onda izgubio u Tuzli od Tuzla Cityja s 2:0. Posljednja pobjeda ostvarena je početkom decembra prošle godine protiv Zrinjskog u gostima.

Trenutno u najboljoj formi, ako dakle gledamo posljednjih pet utakmica, su Velež i Široki. Ovi timovi imaju po četiri pobjede i po jedan remi na zadnjih pet duela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City je u nizu od tri pobjede. Uz Zrinjski, tim Husrefa Musemića je jedini koji je na maksimalnom učinku u nastavku sezone.

Trenutna forma ide u prilog nekolicini timova, dok se Željezničar mora što prije trznuti ako planira da igra u Evropi. Ono što je ipak evidentno, Premijer liga je i ove sezone jako zanimljiva i liga je gdje definitivno svako može svakoga da dobije, bez obzira gdje se utakmice igrale.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Skontali i ovi novinari da na Zeljine clanke momentalno bude najvise komentara i verbalnih obracuna, pa navalili
8 0
Arnel925
Samo su dva tima lošija od Zelje. San Marino i Sir Lanka
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi