Nije htio da sjedi na klupi

Piatek nakon godinu dana priznao: Otišao sam iz Milana zbog Zlatana Ibrahimovića

Endin Čaušević

Poljski napadač Krzysztof Piatek prije godinu dana je napustio Milan i karijeru je nastavio u Herthi.

Međutim, ovom 25-godišnjaku u Berlinu baš i ne ide kako je očekivao, te je u dosadašnjem dijelu na 24 meča postigao tek šest golova.

Piatek se proslavio nakon odlične sezone u dresu Genove, a potpom je početkom 2019. godine stigao u Milan. Rossoneri su ga platili 35 miliona eura, ali Poljak na San Siru nije opravdao očekivanja.

Početkom prošle godine odlučio je da je vrijeme za odlazak i prihvatio je ponudu Herthe. Godinu dana kasnije Piatek je priznao da je Milan odlučio napustiti zbog Zlatana Ibrahimovića.

"Iz Milana sam otišao zbog Zlatana Ibrahimovića. Nisam mogao zamisliti da pet ili šest utakmica budem na klupi. Ibra bi počeo svaki meč osim kada je bio povrijeđen. U prvih nekoliko utkamica nakon njegovo povratka nisam odigrao ni minute. Dobio sam šansu u kupu gdje sam dao gol i asistirao, ali već naredni meč sam ponovo bio na klupi. Možda sam trebao imati više strpljenja, ali sam tada odlučio da idem", rekao je Piatek.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.