Asistencija Krunića

Remi Uniteda i Milana, duel "đavola" obilježili promašaji, Gerrad se ne budi iz sna

Admin Čaušević

Milan i Glasgow Rangers mogu biti zadovoljniji poslije prvih mečeva osmine finala Europa lige u odnosu na Manchester United, odnosno Slaviju iz Praga. 

Duel dva tima čiji su zaštitni znak đavoli je ponudio veliki broj promašaja s obje strane. Harry Maguire i David James su promašili prazne golove.

Na drugoj strani Rade Krunić koji je bio među boljim pojedincima Rossonera nije imao svoju noć jer je propustio dobre prilike u prvom i drugom dijelu.

Na kraju je završeno 1:1. Vodeći gol za domaće postigao je Amad Diallo i to sve nekoliko minuta nakon ulaska u igru. Ranije ga je sjajno uposlio Bruno Fernandes.

Milan je izjednačio u sudijskoj nadoknadi. Poslije ubačaja Krunića iz kornera glavom je pogodio Simon Kjaer. Gol pogledajte ovdje.

Steven Gerrad i dalje sa svojim Glasgow Rangersima živi evropski san. Popularni Policajci nisu izgubli ni 12. meč u Evropi ove sezone.

Večeras su Rangersi gostovali Slaviji iz Praga. Primili su gol preko Stanciju već u 7. minuti, ali su se vratili preko Helandera u 36. minuti za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Revanš susreti se igraju za sedam dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.