Mečevi osmine finala Evropske lige

Roma u finišu razbila Shakhtar, Arsenal na pragu četvrtfinala

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Shakhtar sa 3:0 u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige.

Vučica je večeras odigrala odličan meč i zasluženo je došla do sjajnog rezultata pred revanš utakmicu koja se igra naredne sedmice u Ukrajini.

Roma je jako dobro počela meč i diktirala tempo igre, a to su krunisali u 23. minuti kada je Pedro sjajno asistirao za Pellegrinija koji pogađa mrežu gostiju za 1:0.

Shakhtar je u nastavku zaigrao nešto otvorenije i pokušao doći do gola u gostima, ali nisu uspjeli. Roma je u finišu utakmice zabila još dva gola, a u centru pažnje bio je El Shaarawy.

On je u 73. minuti sjajno prošao štopere gostiju i lobovao golmana Shakhtara za 2:0. Samo četiri minute kasnije Roma dolazi i do trećeg gola, a ovaj put nakon kornera pogađa Mancini.

Bh. reprezentativac Edin Džeko se oporavio od povrede, ali je večerašnji meč odgledao s klupe jer Paulo Fonseca nije želio previše da rizikuje s preranim povratkom na teren.

Odličan meč vidjeli smo i u Pireju gdje je Arsenal kao gost sa 3:1 pobijedio Olympiakos.

Topnici su poveli u 34. minuti kada je spektakularan gol s nekih 25 metara postigao Martin Odegaard. No, grčki tim je poravnao na 1:1 početkom drugog dijela.

Amatersku grešku napravila je odbrana gostiju, a to je iskoristio El Arabi koji je pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Međutim, Arsenal je do kraja meča uspio da dođe do pobjede. Prvo je u 79. minuti Gabriel pogodio za 2:1, dok je konačnih 3:1 za Arsenal postavio Elneny šest minuta kasnije.

Može se reći da su Topnici nakon ove pobjede u gostima već jednom nogom u četvrtfinalu Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.