Prva pobjeda u Premijer ligi

FK Velež srušio neugodnu tradiciju na Tušnju

Midhat Šljivak

FK Velež savladao je danas na Tušnju tuzlansku Slobodu sa 2:1 i došao je do veoma važna tri boda u borbi za plasman u Evropu.

Tim Feđe Dudića je u ovaj meč ušao kao favorit, jer je ekipa Slobode u negativnom nizu i pobjeda Rođenih se i očekivala.

Međutim, pred ovaj meč tradicija na Tušnju je bila potpuno na strani Slobode i Velež do danas nikada u Premijer ligi BiH nije slavio u Tuzli.

Prije današnje pobjede Veleža odigrano je 17 utakmica na Tušnju. Čak 14 mečeva je dobila Sloboda, a Rođeni su tek tri puta nosili po jedan bod.

Gol razlika je na ovim utakmicama iznosila 38:5 u korist domaćina, pa su u Tuzli svakako očekivali da se nepobjedivost protiv mostarskog velikana nastavi i danas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, svakoj tradiciji dođe kraj, pa tako i ovoj i Velež je u pravo vrijeme došao do prve pobjede protiv tuzlanskih crveno-crnih.

Velež nastavlja krupnim koracima gaziti prema Evropi, dok će Sloboda do kraja sezone imati težak zadatak u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.