FK Velež slavio na Tušnju i došao na drugo mjesto Premijer lige BiH

Trijumf Rođenih protiv Slobode

FK Velež slavio na Tušnju i došao na drugo mjesto Premijer lige BiH

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Velež je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Slobodu na Tušnju rezultatom 2:1 i došao je do drugog mjesta na tabeli Premijer lige BiH.

Mirno se igrala na otvaranju ovog meča. Vrijedi izdvojiti udarce Cvijanovića i Georgijevića za goste, ali preslabo je to bilo da bi se došlo do gola.

Velež u 22. minuti dolazi do vodstva. Vehabović je ubacio, Jusića lopta pogađa u ruku, a sudija Sabrija Topalović pokazuje na penal. Obren Cvijanović je siguran za prednost od 1:0 i ovo je napadaču Rođenih 11. gol u sezoni.

Tri minute kasnije gosti propuštaju veliku šansu za drugi gol. Šutirao je Anđušić, lopta odlazi pored gola.

Sloboda se potom malo budi. Pezer prijeti gostima u 34. minuti, nije bio precizan, da bi deset minuta kasnije domaći ipak došli do gola.

Pezer je lijepo uposlio Sašu Maksimovića, ovaj se dobro oslobodio Ovčine i zatim je savladao Kjosevskog za izjednačenje rezultata na 1:1.

Oglasi

U finišu prvog dijela Golubović skida udarac Cvijanoviću i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

I u nastavku se igralo otvoreno. Velež je krenuo naprijed, ali nakon jedne akcije uslijedilo je ispucavanje Golubovića prema Husejinoviću čiji udarac brani Kjosevski.

Čudesni Golubović zaustavio je u 54. minuti fenomenalan udarac Georgijevića i spasio je svoj tim u ovom meču.

Potom je uslijedio period od 20-ak minuta u kojem je Velež konstantno imao posjed lopte, ali izrazitih šansi nije bilo.

Ipak, u 76. minuti Velež dolazi do prednosti. Dejan Georgijević koristi jednu odbijenu loptu i zabija za prednost Veleža od 1:2.

Oglasi

Zatim Sloboda za samo dvije minute ostaje bez dvojice igrača. Jusić i Salihović su dobili druge žute kartone i morali su ranije pod tuš.

Naravno, veliku prednost na terenu Velež je iskoristio da mirno privede meč kraju. Ostalo je 1:2 za Rođene koji su sa ova tri boda došli na drugo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Sloboda - Velež 1:2

Sloboda: Golubović, Jusić, Salihović, Husejinović, Beganović, Islamović, Kurtalić, Maksimović, Avdić, Predragović, Pezer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Kjosevski, Radović, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Ovčina, Georgijević, Anđušić, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Bravo Rodjeni.ABd na kraju mi 1,vi 2
17 2
Tarik_Hakalo
Poslijednih 10 min katastrofa. Sloboda dominirala sa 2 igrača manje.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije