Čeka se i zvanična potvrda

Mladen Žižović će biti novi trener Slobode · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda nedavno je ostao bez trenera, pošto je Gradimir Crnogorac nakon poraza od Olimpika na Koševu podnio ostavku.

Odmah nakon toga, ostavka je usvojena, a Upravni odbor Slobode krenuo u potragu za novim trenerom. U igri je bilo nekoliko imena, proslavljenih bh. trenera, a na kraju je izbor pao na Mladena Žižovića.

SportSport.ba saznaje da će bivši trener Radnika i Zrinjskog sutra i zvanično biti imenovan za trenera tuzlanskog premijerligaša.

Dobit će vruć krompir u ruke jer je Sloboda uvezala četiri poraza i dovela pod znak pitanja svoj ostanak u ligi, mada i dalje ima pristojnu bodovnu prednost u odnosu na ekipe iz opasne zone.

Žižović je posljednji angažman imao u Zrinjskom, s kojim je ikao igrač osvajao Premijer ligu, dok je s Radnikom osvajao Kup, također kao igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.