Katalonci sigurni

Majstorije Messija i Griezmanna za Barcin priključak u šampionsku utrku

Edmir Škorić

Barcelona je večeras na Camp Nou ugostila Huescu i rutinski došla do pobjede (4:1).

Nema danas lakog protivnika ni za koga, pa ni za Barcelonu koja igra toplo - hladno, no zaista je bilo teško očekivati da fenjeraš La Lige osvoji neki bod u srcu Katalonije u utakmici u kojoj je Barcelona "morala" pobijediti.

Ozbiljnim pristupom od samog početka, domaći su došli do pobjede, pa su se vodećem Atleticu primakli na samo četiri boda.

U prvih 45 minuta bilo je 2:1 i viđena su dva spektakularna gola. Prvo je Lionel Messi sjajno pogodio u 13. minuti, zatim Griezmann u 35. minuti. Ter Stegen je u zadnjim sekundama prvog dijela napravio penal, a Mir je bio siguran za 2:1.

Isti igrač je imao nevjerovatan promašaj prije nego što je Mingueza glavom loptu spremio u mrežu za 3:1 u 53. minuti i to nakon nove asistencije Messija.

Argentinac je do kraja postigao i 21. ligaški gol i samo potvrdio sjajnu formu, ali i veliku klasu u poznim igračkim godinama.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije večeras dobio ni minutu i čini se da na njega Koeman više ne računa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.