Dogovorio saradnju sa Slobodom

Asim Zec ponovo u Tuzli

Edmir Škorić

Asim Zec se vratio u Slobodu za koju je već igrao u sezoni 2016/17.

Krilni nogometaš je posljednji angažman imao u Željezničaru, no ove sezone je kod Amara Osima bio na marginama, pa je odlučeno da se ne nastavi saradnja nakon što mu je istekao ugovor.

Asim Zec FK Leotar Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
10 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
4 golova

Sada je 27-godišnji Bugojanac dogovorio saradnju sa Slobodom, za koju je već igrao, te će pomoći Tuzlacima da izbjegnu ispadanje iz lige. S obzirom na nešto slabiju realizaciju, bilo je neminovno da tuzlanski klub pronađe nekoga u ofanzivnom dijelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da će Zec u Slobodi sarađivati sa Mladenom Žižovićem, s kojim je sarađivao dok je igrao za Zrinjski.

Zec je ponikao u Iskri, a igrao je u BiH i za Olimpik, Čelik, Velež i Travnik, dok je u Češkoj kratko nastupao za Hradec Kralove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.