Na Tušnju pao novi odlazak, iz kluba otkrili ko je bio glavni kandidat za trenera

Žižović debituje protiv bivšeg kluba

Na Tušnju pao novi odlazak, iz kluba otkrili ko je bio glavni kandidat za trenera

S. Mlaćo

FK Sloboda je jučer dobio novog šefa struke.

Naime, na klupu Tuzlaka će Mladen Žižović kojeg čeka težak posao u borbi za opstanak.

Tuzlake je protekle sedmice napustio glavni trener Gradimir Crnogorac, a kako su potvrdili iz kluba isto je učinio i sportski direktor Sanel Mašić koji se nije proslavio na Tušnju.

Sloboda je ušla u drugi dio sezone sa skromnim igračkim kadrom, što je donijelo i tri poraza.

Iz Slobode su kazali da je glavni kandidat za trenera bio sadašnji trener juniora Tuzlaka Amir Spahić, te da je sa njim obavljen razgovor.

"Treba ovdje napomenuti, pošto je i to dio medijskih natpisa, prvi kandidat za upražnjeno mjesto je bio gospodin Amir Spahić, ali smo nakon konsultacija donijeli zaključak da gospodin Spahić zaslužuje da mu se obezbijede bolji uslovi u smislu selektiranja ekipe, transfer politike kao i da ima čist početak da bi se rezultati njegovog rada mogli prenijeti na teren.

Trener Spahić je bio spreman i sada preuzeti i nastaviti vođenje ekipe, ali smo u zajedničkom razgovoru donijeli odluku da nastavi na poziciji na kojoj je trenutno i da je optimalno da u budućnosti dobije priliku da pravi ekipu po svojoj zamisli bez trenutnog rezultatskog pritiska.

U vezi sa pitanjima koja se nameću i koja dobijamo a tiču se sportskog direktora Sanela Mašića, treba uzeti u obzir okolnosti i mogućnosti u kojima se radilo kao i dio da je zajedno sa stručnim štabom iznio prvi dio sezone koji je prema našim procjenama bio uspješan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, kao što obično bude kada je rezultatska kriza, nakon trenera svoj dio odgovornosti snosi i sportski dio iako ne smatramo da su svoj posao radili loše i nesavjesno. Odlaskom trenerskog dvojca, svoj mandat je na raspolaganje dao i gospodin Sanel Mašić i ovim putem mu se zahvaljujemo na moralnom činu, a sve za dobrobit Kluba i vjerujemo da će doći do nastavka saradnje u nekom drugom svojstvu koje će se definisati u narednom periodu i nakon obavljenih razgovora. Funkcija sportskog direktora će biti redefinisana u koordinaciji sa novim stručnim štabom.

Na kraju, kao i uvijek do sada želimo pozvati sve zainteresovane strane da bilo koje pitanje, sve što žele znati, upute direktno na adresu Kluba i da će dobiti brz i istinit odgovor jer je ovo Klub svih nas, a ne pojedinaca koji sebi uzimaju za pravo da svojataju Klub i koji misle da je Klub nastao sa njima i da će nestati kada oni odu. Klub će nastaviti živjeti još dugo, a ono što svi želimo da konačno uživamo u igrama našeg voljenog kluba i da budemo ponosni", stoji između ostalog u saopštenju kluba sa Tušnja. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599677620
Nepismeni ljudi vode klub,a oni koji ih podrzavaju jos su gori realno. Srali ste po Husicu,a lik vas digao iz govana,ocistio vas,al glupiiii glupi bili i otjerali covjeka,sve ste mu trebali dopustit. SLOBODA BI JELA SVAKU EKIPU SAD,DA STE PAMETNI BILI.
5 1
Mustafa
A sad adio Premijer liga na duže vrijeme dok se ne nađe neka budala ko Azmir da nas svojim parama vrati u život! Spahiću planiraj za sledeću sezonu derbije u Gračanici, Gradačcu i Banovićima. Srećom Živinice ispadaju pa se nemoramo i tamo blamirati!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti