Velika pobjeda

CSKA "pokorio" Madrid!

Admin Čaušević

Ekipa CSKA iz Moskve je upisala veliku pobjedu u Euroligi na gostovanju u Madridu.

Moskovaljni su odigrali odličan meč kojeg su na kraju riješili u svoju korist rezultatom 89:96. Presudna je bila druga četvrtina koju su gosti dobili s +12 (20:32).

CSKA je predvodio sjajni Clyburn sa 23, dok je James zabio 22 poena. Za Real je najefikasniji bio Thompinks sa 18 poena.

Inače, noć u Euroligi obilježio je sjajni Vezenkom koji je zabio 31 poen i ostvario 10 skokova u pobjedi svog Olympiakosa nad Albom 80:84.

Gostujući trijumf upisala je i Baskonija nad Zenitom 75:79, dok je Fenerbache opet na pobjedničkom kolosijeku nakon što su igrači tima iz Istanbula bili bolji od Žalgirisa 84:61.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.