Vratio se kući

"Bio sam na probi u Real Madrid, a onda sam pogledao grb na dresu i sve je bilo jasno"

Endin Čaušević

Bivši čelnici Barcelone pred početak ove sezone se nisu baš proslavili s pojačanjima, ali su imali jedan pun pogodak.

Riječ je o mladom veznom igraču Pedriju koji je ljetos iz Las Palmasa stigao u Barcelonu za deset miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje.

Ovaj 18-godišnjak se svojim igrama izborio i za mjesto u reprezentaciji Španije što je najbolji pokazatelj o kakvom potencijalu se radi.

On je ponikao u Las Palmasu, a kao omladinac bio je čak na probi u Real Madridu, ali je tada odbio mogućnost da karijeru nastavi u kraljevskom klubu i vratio se kući.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio sam na probi u madridskom Realu i to nije nikakva tajna. Ipak, pogledao sam grb na dresu i osjetio sam da nešto ne štima. Vratio sam se kući i eto nekoliko godina kasnije sam u Barceloni što je uvijek bio moj san", rekao je Pedri.

On je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu postigao je tri gola i dodao šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.