Najveće ocjene za nastup Lewandowskog

Mediji širom Evrope složni: Savršenije ne može

Edmir Škorić

Robert Lewandowski još je jednom vodio Bayern iz Münchena do pobjede, ovoga puta postigavši hat-trick protiv Stuttgarta (4:0).

Trenutno 32-godišnji golgeter ima 35 golova u 25 bundesligaških nastupa. U preostaslih osam nastupa treba mu šest golova da nadmaši Gerda Mullera koji drži rekord s 40 golova u jednoj sezoni.

"Ponestaje nam riječi da to opišemo", pišu zapadni mediji koji izvještavaju o spektakularnom izdanju Poljaka. Lewandowski je dao savršen hat-trick za 22 minute - lijevom, desnom nogom i glavom.

"Lewandowski nije s ovog planeta. Poljska zvijezda nastavlja iznenađivati i na putu je da obori sve rekorde Bundeslige. Samo mu je pet pogodaka potrebno za izjednačavanje rezultata Mullera", piše madridski AS.

Nijemci se klanjaju Lewandowskom. Svi mediji, uključujući i najprestižnije, dali su mu ocjenu "1" za nastup, a u Njemačkoj je to maksimalna ocjena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sueddeutsche Zeitung opisao je njegov prvi cilj kao "umjetničko djelo", a Bild je napisao da je Robertova izvedba "jednostavno suluda".

I dok je tako malo od rekorda Mullera, a već je nadmašio svoju najbolju (prošlu) sezonu, Lewandowski skromno ostaje s dvije noge na zemlji. "Ne razmišljam o rekordima, idem od utakmice do utakmice sa željom da Bayern ostvari zacrtane ciljeve", poručuje Lewa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.