Foto: FK Sloboda

Pojačali Tuzlake

Sloboda iskoristilia reprezentativnu pauzu i predstavila dvojicu novih igrača · Zvanično

Endin Čaušević

U Premijer ligi BiH je trenutno pauza zbog reprezentativnih mečeva, a Sloboda je to znala iskoristiti.

Naime, tuzlanski klub je danas predstavio dvojicu novih igrača, a klub su pojačali Nikola Leko i Josip Balić.

Leko na Tušanj stiže nakon što se razišao s ekipom Aluminija iz Slovenije i poručio je da je sretan što je stigao u Slobodu.

"Počastvovan sam što sam postao novi igrač FK Sloboda. Svi vrlo dobro znamo šta ovaj klub predstavlja u BiH, ali i šire. Svi su me odlično primili u klubu od samog početka i jedva čekam da se priključim ekipi. Nadam se da ćemo zajedno što prije odvesti klub u mirnije vode na tablici. Moram istaći da od sadašnjih prvotimaca poznajem Luku Kukića i Dženisa Beganovića, te još neke nogometaše iz juniorskih dana. Dobro poznajem i ligu tako da se nadam da ću se brzo uklopiti", rekao je Leko.

Pored njega danas je ugovor sa Slobodom potpisao i Balić koji u ovaj klub stiže iz vijetnamskog prvoligaša Thanh Hoa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da sam u FK Sloboda koji je jedan od najpoznatijih klubova u regionu. Mogu samo poručiti da ću dati sve od sebe da se nametnem stručnom stožeru i da zajedno u nastavku sezone ostvarimo što bolje rezultate. Znam da trenutno situacija na tablici nije baš najbolja, ali siguran sam da ćemo to popraviti i donijeti radost našim navijačima. Ovdje sam odlično prihvaćen i spreman da pomognem klubu", rekao je Baić.

Leko i Balić su sa Slobodom potpisali ugovore do kraja ove sezone uz opciju da isti budu produženi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.