Spremna lista pojačanja

Određen budžet Milana za ljetne transfere, Rossoneri dovode Srbina i Hrvata

Edmir Škorić

Na kraju sezone Milan će krenuti po nova pojačanja i imat će 100 miliona eura za transfere.

Gazzetta dello Sport javlja da je uprava spremila 100 miliona kako bi se doveli kvalitetni igrači, a na San Siru se nadaju da će biti izborena i Liga prvaka nakon dugo vremena.

Fikayo Tomori, stoper koji je oduševio sve u Milanu nakon što je posuđen iz Chelseaja, bit će prioritet, a njegova vrijednost je oko 28 miliona eura. Vjeruje seda će Plavci biti spremni da prodaju Tomorija Rossonerima.

Plan je u klubu da se zadrže iskusni napadači Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić, a na listi želja su Dušan Vlahović iz Fiorentine i Nikola Vlašić iz CSKA.

Vlašić se smatra zamjenom ukoliko Halan Calhanoglu ne produži ugovor. Pored njih, spominju se još neka imena, a također Milan razmatra mogućnost "besplatnih" pojačanja. Jedno od njih je Florian Thauviniz Marseillea, budući da mu na ljeto ističe ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.