Oliver Kahn izabrao svoju "noćnu moru": "Ne vidim ga, ne znam gdje je, a na semaforu strijelac"

Legendarni golman

Oliver Kahn izabrao svoju "noćnu moru": "Ne vidim ga, ne znam gdje je, a na semaforu strijelac"

A. Čaušević

Oliver Kahn je istinska fudbalska legenda. Ne samo zbog svojih odbrana, već karaktera i generalnog dojma kojeg je ostavljao na svakog ljubitelja ove igre.

Kahn je bio prepoznativ po svom osebujnom karakteru, znao se i sukobiti sa protivnicima tokom utakmice, tačnije prema nikom nije imao pardona.

Iako je imao niz kontroverznih istupa kao što je "iživljavanje" nad Thomas Brdarićem ostao je upamćen po fenomenalnom refleksu, možda i najboljem u historiji fudbala.

Tokom karijere brano je protiv najboljih napadača svijeta i mnogih zvučnih imena, a kao najneugodnijeg je izdvojio Filippa Inzhagija.

"Najnezgodniji napadač protiv kojeg sam igrao je Filippo Inzaghi. Nekad ga uopšte nisam ni vidio", rekao je Kahn.

"Nisi znao gdje je je igrao, ali na kraju utakmice kada pogledate u semafor vidite njegovo prezime među strijelcima", dodao je legendarni Nijemac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inzahgi je bio prava "lisica" u kaznenom prostoru. Uglavnom bi visio u ofsajd poziciji ili na ivici ofsajda, ali je imao osjećaj za gol kao rijetko ko.

Kahn i lukavi Italijan su se na suprotnim stranama u dresovima Bayerna i Milana našli četiri puta, a interensanto Inzaghi je bio strijelac na svakom meču.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K78
Al zato kad bi mu sad var povukao one idiotske linije..... vise od 80% golova bi mu bili ponisteni.... Pipo legenda..... hahahaha
6 0
Saimai1316
Puno sam ga puta gledao,jednostavno covjek je najlukaviji napadac ikad,ali nekako sam se uvjek cudio da takav tip napadaca svjetski priznat,a svaki put kad je trebao nekog da dribla to je bilo komicno za gledati,naravno ja sam tad kontao da si pravi napadac samo ako znas da driblas ??
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi