Velika pobjeda Bordo tima

Sarajevo pakleni mjesec počelo na "italijanski" način

Admin Čaušević

Utakmice za Sarajevo protiv Širokog Brijega nikad nisu lake, prvo zbog kvaliteta protivnika, a zatim i zbog psihičkog aspekta radi događaja iz prošlosti. 

Sarajevo je u ovoj sezoni pokazalo više lica što jer su oscilacije tokom sezone sasvim normalna pojava. Zna Bordo tim da "samelje" protivnika, zna i da "zaspi" kao na početku drugog dijela sezone, ali zna i da odigra čvrsto i disciplinovano, reklo bi se na "italijanski" način.

Na "italijanski" način je riješena i utakmica protiv Širokog Brijega s minimalnih 1:0, za trijumf je bila dovoljna majstorija Matthiasa Fanima sa samog otvaranja utakmice. Jedan gol, ali vrijedan.

Ostatak meča je protekao u izjednačenom nadmudrivanju, uz po nekoliko dobrih šansi s obje strane, ali bez rezultatskih promjena.

Još jednom se istakao Amer Dupovac kao istinski vođa ne samo odbrane već cijele ekipe. Svojim iskustvom, fizičkom dominacijom, postavljanjem i karakteristikama lidera s pravom nosi kapitensku traku Bordo tima oko ruke.

Iako se tokom sezone dosta pričalo o Amaru Rahmanoviću, Benjaminu Tataru (otišli tokom pauze) i Hrvoju Miličeviću Dupovac je uz Andreja Đokanovića igrač koji praktično tokom cijele sezone igra na zavidnom nivou.

S tri boda protiv Širokog Brijega pakleni april za Bordo tim je počeo na idealan način što je vrlo važno s mentalne strane jer utakmice koje slijede nimalo neće biti lagane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će u aprilu odigrati dvomeč polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja te u okviru Premijer lige gostovati Veležu i Zrinjskom te biti domaćin Borcu. Dakle, derbi za derbijem.

Do kraja sezone ostalo je još mnogo. U igri je 27 bodova. Sarajevo je na mirnih +8, naredne utakmice bi obzirom na raspored mogle biti i odlučujuće zbog čega je za Bordo tim bilo od velike važnosti april započeti pobjedom što se na kraju i ostvarilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.