Pohvale na račun mladog štopera

Italijani za Mahmića tvrde da je div iz Zenice, porede ga sa Skriniarom

Admin Čaušević

Ugledni italijanski portal Tuttomercato u svojoj rubrici "Jedan talent svakog dana" redovno predstavlja igrače koji bi mogli imati blistavu budućnost. 

Ovog vikenda italijanskoj javnosti je predstavljen, Azur Mahmić, 17-godišnji štoper Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

"Nije lako pronaći nekog rođenog 2003. godine sa preko 20 nastupa u najjačem rangu. To je slučaj sa Azurom Mahmićem, divom iz Zenice, neupitnim staterom u Mladosti zahvaljujući tehnčkoj i fizičkoj kvaliteti", piše Tuttomercato.

"Radi se čvrstom štoperu, vrlo jakom u zračnoj igri, ali je dobar u igri jedan na jedan. Mladost se jako 'kockala' sa centalnim bekom promivšući ga u startera i potpisom ugovora do 2022. godine", navodi se u tekstu.

Italijani su naveli i da Mahmić svojim stilom igre i fizionomijom podsjeća na Milana Skriniara koji je ove sezone zaista odličan u dresu Intera. 

Spominje se da njegovoj igri sigurno pomaže i visina od 1.92 centimetra. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Azur Mahmić FK Velež Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
8 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Zeničanin je ove sezone odigrao 21 meč u Premijer ligi u dresu Mladosti. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti