Sporne situacije sa utakmica u Bijeljini i Tuzli

Novi Komitet, pune ruke posla: Sjednica do kraja sedmice · Saznajemo

Samir Mlaćo

Današnjim susretom Olimpika i Velež okončat će se 24. kolo Premijer lige naše zemlje.

Bilo je veoma uzbudljivo u petak i subotu, a posla će biti i za nove članove Komiteta za suđenje NS BiH Elmira Pilava, Roberta Zrilića i Hrvoju Turudića, koji će održati sjednicu ove sedmice.

Mnogo zamjerki na suđenje Miloša Gigovića imali su iz Radnika nakon duela sa Borcem. Gigović je ponovo bio u centru pažnje, a ovaj put zbog penala koji je pokazao nakon duela Filipovića i Zakarića.

Zamjerki su imali i iz Željezničara. Smatraju da je jedan od nogometaša Slobode bio u ofsajd poziciji prije upućivanja lopta ka Maksimoviću koji je zatim zatresao mrežu tima sa Grbavice i donio Slobodi tri vrijedna boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacije iz Bijeljine i Tuzle bit će pod lupom Komiteta, a saznajemo da se čekaju izvještaji kontrolora sa navedena dva meča.

Zatim će uslijediti analiza situacija, te donošenje eventualnih kazni, ukoliko se utvrde propusti službenih lica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.