Po jedna šansa na obje strane

Nula na Tušnju nakon prvih 45 minuta

Midhat Šljivak

Tuzla City i Sarajevo nakon prvih 45 minuta igraju 0:0 u susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Teren stadiona Tušanj je u veoma lošem stanju. Iako je snijeg očišćen sa njega, vidljiva su teška oštećenja i igračima je zaista teško igrati normalan fudbal.

Ipak, šansi za postizanje gola je bilo. Oba tima su propustila po jednu zaista dobru šansu, a prvi su zaprijetili domaći.

Igrala se 17. minuta kada se nakon sjajne akcije Nermin Crnkić našao ispred Vladana Kovačevića, a golman Sarajeva krajnim naporom to brani.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Deset minuta kasnije velika šansa za goste. Matthias Fanimo je protutnjao kroz odbranu, zaobišao je Muminovića, dodao do Mešanovića, ali je njegov udarac izblokiran.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a vidjet ćemo šta će nam ova dva tima ponuditi u nastavku meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.