Prvi mečevi četvrtfinala Europa lige

Penal odlučio pobjednika na Maksimiru, dva gola u dramatičnom finišu u Londonu

Admin Čaušević

Dinamo Zagreba nema pozitivan rezultat nakon meča protiv Villareala, dok Arsenal nije uspio pobijediti Slaviju iz Praga. 

Modri su na Maksimiru dočekali Villareal, a na kraju je odlučio penal iz finiša prvog poluvremena kada je Livakovića matirao Moreno za konačnih 0:1.

Kaznenom udarcu je prethodila neopreznost Tehophilea-Catherinea kojeg je pogodila lopta u ruku.

Inače, i na ovom meču još jednu dobru partiju pružio je Livaković koji je imao niz odličnih odbrana.

U Londonu na meču Arsenala i Slavije viđen je poprilično dramatičan finiš sa dva gola. Završeno je 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Topnici su propustili dvije koloslane šanse preko Lacazettea i Aubameyanga, a do vodstva su stigli preko Pepea u 86. minuti poslije kontre.

Hrabri gosti iz Praga se nisu predavali pa su u duboko u sudijskoj nadoknadi preko Holesa stigli do zasluženog izjednačenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.