FOTO: Tahir Hebib (sportsport.ba)

Sarajevo gostuje u Mostaru

Marinović: Velež igra dobro, ali i mi polako ulazimo u formu

Adnan Beganović

Derbi 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će Velež i Sarajevo.

Duel Veleža i Sarajeva zakazan je za ponedjeljak, a može se reći da je od ogromne važnosti za obje ekipe. Za Velež kako bi ostao u borbi za Evropu, a za Sarajevo kako bi sačuvalo prednost u odnosu na pratioce.

Biće to duel starih rivala, nepoznanica sasvim sigurno nema i vjerovatno ćemo gledati uzbudljiv meč. Sarajevo na noge Veležu dolazi nakon vrijedne pobjede u prvom polufinalnom meču Kupa BiH nad Tuzla Cityjem i stiče se dojam da aktuelni prvak u završnom dijelu sezone ulazi u pravu formu.

Slaže se s tom konstatacijom i trener Sarajeva, Vinko Marinović, koji cijeni ekipu Veleža.

"Nakon utakmice u Kupu odmah slijedi duel sa Veležom koji igra dobro. Pokazuju to i njihovi rezultati", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović.

"Ali, isto tako mogu reći da i mi polako ulazimo u formu. Očekujem naravno da odigramo dobro u Mostaru i da se kući vratimo sa povoljnim rezultatom po nas", dodao je Marinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.