Piše se Fanimo, a čita "bordo talisman"

Fasciantan podatak

Piše se Fanimo, a čita "bordo talisman"

A. Čaušević

Matthias Fanimo je postizao golove u tri od četiri takmičenja u kojim se FK Sarajevo takmičio ove sezone.

Odlaskom Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, te zbog duže vremena odsutnog Mersudina Ahmetovića Fanimu je pripala uloga "žile kucavice" bh. šampiona.

Dovođenje brzonogog Engleza na stadion Asim Ferhatović Hase je jedan od najboljih poteza u posljednjoj deceniji za FK Sarajevo jer upotpunosti opravdava uloženo.

Za Fanima se znalo da bi trebao preuzimati više odgovornosti u proljetnom dijelu nakon što su ekipu napustili Tatar i Rahmanović, a 27-godišnjak upravo to i radi.

Fanimo s punim pravom može poprimiti i epitet talismana bordo tima jer kada on postigne gol Sarajevo u 90 % slučajeva ostvari trijumf.

Jedini izuzetak je utakmica protiv Borca u Banjoj Luci, ali i ta dva gola za konačnih 2:2 se mogu smatrati kao za pobjedu obzirom u kakvim oklonstima su postignuti (Sarajevo je imalo igrača manje op.a.).

Fanimo je samo u protekla dva meča riješio derbi protiv Širokog Brijega, a zatim i trasirao put ka finalu Kupa BiH jer je zabio i za pobjdu protiv Tuzla Cityja.

Brzonogi krilni fudbaler je već u jednom od prvih utakmice potvrdio status pojačanja. Sjajan gol Budućnosti u kvalifikacijama za Europa ligu Sarajevu je odnio prolazak dalje, ali i zaradu od 300.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Tuzla Cityju zabio je još i Krupi(2:4) u Kupu BiH, dok je u prvenstvu pogađao u pobjedama nad Slobodom (2:3), Olimpikom (2:0) i Radnikom (2:1).

Do sada na svom kontu računajući sva takmičenja ima 10 golova i ovo mu je već sada najbolja sezona u karijeri, barem gledajući statistiku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Jest vas Mušija usrećio sa Fanimom davno se isplatio njegov dolazak u Sarajevo.
11 0
Mahatma.Barbie
Najbolja stvar je što po isteku ove sezone ima ugovor još 2 godine. Na ljeto tražiti najmanje milion eura ako ga ko bude želio kupiti, a biće takvih sigurno.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi