Kontroverzna odluka

Šok u Barceloni: Zašto ne vole sudiju koji će dijeliti pravdu na El Clasicu?

Adnan Beganović

Nešto više od 24 sata uoči El Clasica iz Fudbalskog saveza Španije stiglo je saopštenje o promjeni glavnog sudije meča.

Tako će umjesto povrijeđenog Mateua Lahoza na El Clasicu pravdu dijeliti Jesus Gil Manzano, kojeg navijači Barcelone nikako ne cijene.

Vijest o promjeni glavnog sudije oštro je odjeknula u Barceloni, a navijači ovog kluba na društvenim mrežama izražavaju svoje protivljenje ovakvoj odluci.

Barcelona je ne tako davno otvoreno napala Manzana i zahtjevala da im nikada više ne sudi navodeći da se dogodilo previše kontroverznih pogrešaka u korist njenih suparnika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, to nije sve, odnosno sve one koji navijaju za Barcelonu i koji su na bilo koji način povezani sa ovim klubom uznemirala je scena od prije nešto više od godinu dana nakon utakmice između Villarreala i Reala.

Naime, Manzano je fotografisan kako stadion napušta s kesama na kojima je logo Reala. Podignuta je ogromna prašina, a iako su iz Reala istakli da je njihova stalna praksa da "nagrade" sudije i na taj način im odaju počast za obavljeni posao, prašina se nije slegla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.