Svi su očekivali šut

Slobodnjak koji pokazuje da Messijev mozak radi na neki drugi način

Endin Čaušević

Lionel Messi je u svojoj karijeri mnogo puta znao zadiviti fudbalski svijet svojim potezima i pokazao je zbog čega je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi svojim potezima i golovima izluđuje protivničke ekipe, ali oduševljava fubalski svijet.

Pred večerašnji El Clasico na Twitteru je u centru pažnje potez Messija iz prošle sezone na meču protiv Celte i pokazao je da njegov mozak "radi" na neki drugi način kada je u pitanju fudbal.

Poznato je da se mnoge ekipe trude da se odbrane od Messijevog slobodnjaka, a sve češće gledamo kako pored golmana stoje jedan ili dvojica igrača na liniji kako bi spriječili Messija da zabije gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sličnu taktiku koristili su igrači Celte prošle godine, ali je Messi našao nevjerovatno rješenje. Umjesto da šutira odlučio je da centrira loptu za Suareza koji je glavom postigao pogodak za 1:0.

Messi je ovim potezom pokazao još jednom da je nešto posebno, a ponovo ima priliku da to dokaže večeras protiv Real Madrida. Potez Messija iz meča protiv Celte pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.