Bundesliga

Sedam golova u Frankfurtu, Leipzig iskoristio kiks Bayerna

Edmir Škorić

Zanimljivo je bilo u subotu u mečevima 28. kola Bundeslige.

Vodeći Bayern je u u izmijenjenom sastavu imao dosta problema s Unionom iz Berlina, na kraju je bilo 1:1.

Musiala je uspio u 68. minuti dovesti Bavarce u vodstvo, ali gosti iz Berlina u samoj završnici stižu do boda, a gol je postigao rezervista Ingvartsen u 86. minuti.

Kiks Bayerna dobro je iskoristio Leipzig, koji je u Bremenu s 4:1 savladao Werder i primakao se na pet bodova šest kola prije kraja. Olmo i Sabitzer dali su po jedan, a Solroth dva gola za goste, dok je Rashica s penala postigao utješni gol za Werder.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najefikasniji meč odigrali su Eintracht i Wolfsburg u Frankfurtu, a domaćin je slavio s 4:3. Kamada, Jović, Silva i Durm bili su strijelci za domaću, a za gostujući ekipu Baku, Weghorst uz autogol Tute.

Duel Herthe i Borussije Moenchengladbach završen je rezultatom 2:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.