Bundesliga

Sjajan meč u Stuttgartu i trijumf Borussije (D)

Edmir Škorić

U posljednjem današnjem meču 28. kola Bundeslige sastali su se Stuttgart i Borussia Dortmund, a pobjeda je pripala popularnim Milionerima (3:2).

Na poluvremenu je Stuttgart imao prednost jer je u 17. minuti sjajni Saša Kalajdžić postigao gol, svoj 14. ove sezone u Bundesligi.

Na otvaranju drugog dijela Bellingham je izjednačio, a u 52. minuti Marco Reus pogodio za preokret.

U 78. minuti Didavi je pogodio za izjednačenje, no samo dva minuta kasnije talentovani Knauff koristi asistenciju Haalanda za pobjedu Borussije.

Borussia je peta na tabeli sa 46 bodova, ali i dalje je na čak sedam bodova od Eintrachta, odnosno pozicije koja vodi u Ligu prvaka. Stuttgart je miran na sredini tabele, deveti je sa 39 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.