Foto - EPA

Poznato ime iz Srbije

Ljubinko Drulović kandidat za trenera FK Željezničar?

Midhat Šljivak

FK Željezničar u potrazi je za novim trenerom.

Nakon utakmice protiv Mladosti (4:4) na Grbavici, sporazumno je raskinuta saradnja sa Amarom Osimom, te je rukovodstvo kluba krenulo u pregovore sa potencijalnim nasljednicima.

Dosta imena se povezuje sa Željezničarom. Kao najozbiljniji kandidati istaknuti su Blaž Slišković i Zlatan Nalić, a srpski mediji danas su objavili informaciju kako je među kandidatima i legendarni fudbaler Ljubinko Drulović.

Navodno, bivši trener Partizana i selektor Srbije je nalazi se u užem krugu kandidata za klupu sarajevskih Plavih, a odluka o novom treneru bi mogla biti poznata veoma brzo.

Drulović je poznato ime u svijetu fudbala,a u bogatoj fudbalskoj karijeri je slavu stekao igrajući za Porto od 1994. do 2001. godine.

Također, igrao je za Benficu i Partizan, dok je u trenerskoj karijeri jedno vrijeme vodio i reprezentaciju Srbije.

Posljednji angažman imao je na klupi U23 selekcije Uzbekistana, a vodio je kratko Srbiju, Makedoniju, U19 selekciju Srbije. Također, radio je još u Banatu, Dravi, te u Angoli.

Željezničar je, podsjetimo, u nizu od osam utakmica bez pobjede u Premijer ligi BiH i takav niz je po svemu sudeći ekipu koštao borbe za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno su sarajevski Plavi tek na sedmom mjestu Premijer lige BiH sa 39 bodova i pozicija koja bi mogla voditi u Evropu im bježi šest bodova.

Odluka o novom treneru trebala bi stići veoma brzo, a vidjet ćemo hoće li novi trener biti na klupi na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.