Dobre igre nisu ostale nezapažene

Sjajni lijevi bek napušta Mladost: Enes Alić seli u Sloveniju? · Saznajemo

E. Čaušević

Mladost do kraja sezone očekuje borba za opstanak u Premijer ligi, ali klub iz Doboja kod Kaknja dobio je nekoliko odličnih igrača koji su dobili šansu u ovoj sezoni.

Jedan od onih koji su ostavili odličan utisak u dosadašnjem dijelu prvenstva je i lijevi bek Enes Alić koji je ove sezone u dresu Mladosti imao nekoliko zaista odličnih nastupa.

Alić je u Mladost stigao na ljeto prošle godine iz češkog kluba SK Detmarovice i to je bio odličan potez za njega.

Ovaj 21-godišnji fudbaler koji je ponikao u visočkoj Bosni je privukao pažnju nekoliko klubova svojim odličnim igrama i čini se da će već na ljeto promijeniti sredinu i napustiti Mladost.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba Alić će na kraju ove sezone karijeru nastaviti u Sloveniji i to u ekipi Domžala. U ovaj klub ide kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s ekipom Mladost ovog ljeta.

Alić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 22 utakmice u Premijer ligi za ekipu Mladosti i postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

Svoje golove najviše je zabijao iz slobodnih udaraca zbog čega su mnogi poručili da je trenutno jedan od najboljih izvođača prekida u Premijer ligi.

Nedavno je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da je itekako zadovoljan svojom sezonom s obzirom da je prošlog ljeta stigao u Mladost na probu i onda je sve krenulo uzlaznom putanjom.

"Zadovoljan sam, došao sam na probu, a nakon toga je sve krenulo, postigao sam tri gola, ima i asistencija. Ali uvijek može biti bolje i nadam se tome", rekao je Alić nedavno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da je još kao omladinac napustio Bosnu iz Visokog i potpisao je za češki klub Frydek. No, nakon tri godine u Češkoj odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu i ispostavilo se da je to bio pravi potez za njega.

Enes Alić FK Mladost Doboj Kakanj Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
6 žutih kartona
1 crvenih kartona
3 asistencija
4 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.