Miljanović: Ako ponovimo igru iz prethodne dvije utakmice možemo se nadati pozitivnom rezultatu
Trener kluba iz Kaknja nada se da će ekipa ponoviti igru i zalaganje kao u utakmicama protiv Zrinjskog i Željezničara

Strateg Mladosti uoči duela protiv Tuzla Citya

Miljanović: Ako ponovimo igru iz prethodne dvije utakmice možemo se nadati pozitivnom rezultatu

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u subotu će u okviru 26.kola Premijer lige BiH na svome terenu dočekati ekipu Tuzla City.

To će biti duel ekipa koje se bore za opstanak, ali i za Evropu, domaćim nogometašima svaki bod je bitan u borbi za ostanak u ligi, dok gosti ovog proljeća igraju preporođeno, te su u igri za izlazak u Evropu.

Sigurno da Mladost čeka težak zadatak, svjestan je toga i šef struke Nemanja Miljanović, koji je za naš portal najavio naredni duel njegovog tima.

"Bez obzira ko nam je protivnik, naravno da uvijek u utakmicu ulazimo da pobijedimo. Ono što je najbitnije za naredni duel da zadržimo isti nivo koncentracije i zalaganja kao u posljednjim utakmicama. Ako budemo igrali kao protiv Zrinjskog i Željezničara, sigurno da se možemo nadati pozitivnom rezultatu", ističe Miljanović.

Mladost u naredni duel ulazi bez trojice standardnih igrača.

"Da, zbog kartona ne možemo računati na Žulja, Sadikua i Dedića, tri bitna igrača u našoj rotaciji. Koga nema bez njega se mora, nadam se da će igrači koji dobiju šansu istu i iskoristiti. Imamo tu u opciji za alternative imena poput Ćerimagića, Vladića, Hrustanovića, Klisure, pa vidjet ćemo ko će dobiti šansu", ističe trener kluba iz Kaknja.

Kako zaustaviti goste, koji ovog proljeća igraju sjajno

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tuzla City je ekipa koja ima kvalitet da bude u samom vrhu tabele, a trenutno se i bore za mjesta koja vode u Evropu. Iskusan su tim, predvođen kvalitetnim i iskusnim trenerom Husrefom Musemićem, koji je za kratko vrijeme uspio da napravi tim, koji je na visokom nivou i koji je u razini najboljih ekipa u ligi. To su dokazali u prethodnim utakmicama i bit će nam teško svakako, ali pokazali smo već da možemo i znamo igrati i protiv najboljih ekipa", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Nemanja Miljanović šef struke Mladosti.

Mogući sastav Mladosti: Velić, Šabanović, Klisura, Mahmić, Alić, Handžić, Begić, Hiroš, Ćerimagić, Dejanović i Hadžić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Sa pristupom kao protiv Zeljeznicara, jednostavnom igrom bez komplikovanja uz korektno sudjenje Mladost moze pobijediti bilo koju ekipu premijer lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi