Borac vodi sa 0:2

Spektakularan gol Zakarića na Koševu

Midhat Šljivak

Goran Zakarić postigao je i drugi gol za Borac protiv Sarajeva na Koševu.

Igrala se 69. minuta kada je Zakarić zabio zaista fenomenalana pogodak. Raspalio je po lopti, a lopta je završila iza leđa golmana Kovačevića za 0:2.

Ovo je napadaču Borca 11. pogodak ove sezone i on je sada uz Obrena Cvijanovića najbolji strijelac lige.

Treba svakako istaći da je Goran Zakarić danas dobio i žuti karton. On  zbog toga neće moći igrati protiv Širokog Brijega u narednom golu Premijer lige.

Sarajevo je imalo čak devet bodova prednosti na pauzi, no ta se prednost iz kola u kolo samo topila, a ako danas zaista bordo tim ne osvoji nijedan bod, onda nas čeka ludnica u završnici sezone.

Ovo je inače treći meč današnjeg programa 26. kola, a ranije danas Mladost je iznenadila Tuzlu City (2:0), dok je u derbiju donjeg dijela tabele veliku pobjedu ostvarila Krupa, pošto je savladala Slobodu s 1:0.

Sutra nas čekaju dueli Olimpika i Zrinjskog, Radnika i Željezničara, te Širokog i Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga će čini se do samog kraja neočekivano biti veoma zanimljiva i vidjet ćemo ko će na kraju uspjeti da prođe prvi kroz cilj.

Titulu šampiona brani Sarajevo, ali Bordo tim igra jako loše u drugom dijelu sezone i ozbiljno su ugrozili prednost koju su imali nakon jesenjeg dijela šampionata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.