Katalonci osvojili 31. trofej u Kupu kralja

Ako ništa drugo, Pjaniću ostaje za uspomenu fotografija s Messijem

Edmir Škorić

Barcelona je sinoć u Sevilli osvojila 31. trofej Kupa kralja.

Katalonci su u finalu ovog takmičenja, u kojem su daleko najbolji od španskih ekipa, savladali Athletic Bilbao s 4:0, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije dobio priliku da igra.

Osim što nije bio u prvih 11, Pjanić je doživio pravo poniženje, budući da ga je Ronald Koeman poslao na tribine. Pjanić je tako kao navijač uživao u rapsodiji svojih saigrača u drugih 45 minuta i u golovima Griezmanna, Messija (2) i De Jonga.

Nakon utakmice, uslijedilo je uobičajeno slavlje i dodjela medalja, a Pjaniću za uspomenu ostaje fotografija s Messijem. Zanimljivo, svi igrači Barcelone željeli su fotografiju s Messijem nakon velikog finala i 31. trofeja u Kupu kralja.

Pjanić je ljetos došao u Barcelonu u razmjeni Juventusa i Katalonaca, a u suprotnom pravcu otišao je Arthur. I dok Brazilac u Torin igra redovno, našeg veznjak "ni na mapi", naročito u posljednje vrijeme.

Skupio je 28 nastupa ove sezone, od čega 17 u La Ligi i 8 u Ligi prvaka, ali uglavnom je dobijao priliku s klupe. I to dobijanje šanse prestalo je prije nekoliko sedmica, a u iole važnijim utakmicama Pjanić skoro da ne postoji za Ronalda Koemana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.